Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri olarak gömülü sistemler, sinyal işleme, kontrol, devre analizi (ve çok daha fazlası) gibi modern teknolojinin neredeyse her alanıyla ilgili bilgi ve perspektif kazanabileceğimiz dersler alırız.
Geniş bir spektrumda dersler almamızın güzel yanlarından bir tanesi kariyer seçiminde bizlere kendi kişisel özelliklerimize ve isteklerimize uygun çok fazla harita yaratma imkanı sunması olabilir. Robotikle ilgilenebiliriz, devre tasarımı yapabiliriz, makine öğrenmesi üzerinde çalışabilir veya tamamen yazılım geliştirebiliriz…
Bunların yanısıra devrelerimizdeki, kodlarımızdaki veya tasarımlarımızdaki hataları arayıp düzeltme süreci bizleri çok iyi problem çözücüler haline getirir 😊 Kısaca elektrik-elektronik mühendisliği öğrencileri olarak geniş ve yoğun bir eğitim alırız, bazen çok uzun saatleri laboratuvarda geçiririz ve günün sonunda sadece bir adet LED yakabilmiş oluruz. Halbuki o LED’in istendiği anda yanabilmiş olması muhtemelen onlarca satır kodumuzun, farklı devre tasarımlarımızdan birinin ya da karmaşık bir kontrol sisteminin hatasız çalıştığına işaret ediyordur.
Tabii, bunu bir tek biz biliriz 😊